torsdag 17. juli 2008

Skandiabanken nettbank i Safari

Etter å ha oppgradert fra Mac OS X 10.4 ("Tiger") til 10.5 ("Leopard") har jeg, og tydeligvis andre, slitt med å få Skandiabankens nettbank til å virke med nettleseren Safari. Etter å ha plundret litt og irritert meg mye over dette, fant jeg endelig en løsning. Oppskrift følger:

  1. Fjern gamle Skandiabanken-sertifikater. Start Keychain Access (ligger under Utilities i Applications-mappen). Søk på skandiabanken, merk og slett alt. Sjekk under Certificates, My Certificates og Keys at alt er slettet. Avslutt Keychain Access.
  2. Logg på nettbanken med Firefox, og importer nødvendige sertifikater der om det ikke er gjort allerede.
  3. Eksporter sertifikat og sertifikat autoritet (CA) fra Firefox. Gå inn i Preferences, velg Advanced-fanen, Encryption og så View Certificates. Under Your Certificates fanen, velg sertifikatet som har utløpsdato lengst frem i tid, og trykk på Backup. Du må gi et passord som du vil taste inn igjen senere. Under Authorities fanen, velg CA for Skandiabanken og trykk på Export. CA-filen må ha en filendelse som Keychain vil åpne, f.eks. .cert.
  4. Åpne Keychain Access. Importer det du eksporterte fra Firefox i login-keychainen ved å velge Import Items under File-menyen.
  5. I Keychain Access: dobbeltklikk på "Skandiabanken Internetbank CA03" (dette er CA) under Certificates. Åpne trust-området, og velg Always Trust under SSL.
  6. I Keychain Access: trykk med høyre musknapp (ctrl + klikk for de som bare har en) på Skandiabanken-sertifikatet ditt (hos meg heter det det samme som navnet mitt) under Certificates, og velg New Identity Preference. Her legger du inn URL hos Skandiabanken som trenger SSL-klientsertifikat. Gjør dette for en og en URL om gangen. URLene du skal legge inn er: https://secure.skandiabanken.no/ og https://cert.skandiabanken.no/.
  7. Avslutt Safari, og start den igjen. Logg inn på Skandiabanken. Når du prøver å logge på får du etterhvert spørsmål om å signere en nøkkel (hos meg "privatKey"). Trykk på always allow her, så slipper du å bli spurt om det neste gang.
Det skulle være det. For mer teknisk informasjon om emnet, se her.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Har akkurat prøvd dette med Safari 4.0 (beta) og OS X 10.5.6, men det funker dessverre ikke.

Kalleman sa...

Tack för bra instruktioner! För att få det att funka med Safari 4.0.1 under MacOS 10.5.6 var jag tvungen att även ändra User Agent till Firefox. Det kan enkelt göras om man aktiverar utveklarmenyn i Safaris inställningar. En permanent förändring av User Agent kräver dock att man editerar com.apple.Safari.plist och lägger till ett värde för CustomUserAgent.

Finn Ove sa...

Tusen takk! Virka veldig bra! Kjører 10.5.8 og Safari 4.0.3. Du er dagens / årets hedersmann!

Unknown sa...

I 10. 6 er det litt forskjell i det siste trinnet du beskriver og derfor stoppet det opp for meg her. Er det noen som vet om det er mulig å få det til i snowleopard.